ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΡ

2023-04-15 16:44

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Με το υπ’ αριθμόν Α.Μ. 11056/10-2023 πραγματοποιήθηκε η αναγνώριση του Συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΡ». 

Ο Σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και πέραν των βασικών σκοπών του, κύριο μέλημα είναι η επαναφορά της αγοράς του Μπιτ Παζάρ στο παραδοσιακό ύφος – μέσω της ολικής ανάπλασης της Πλατείας του Μπιτ Παζάρ και των όψεων των καταστημάτων. 

Σκοπός είναι η επίτευξη της αρχιτεκτονικής ομοιομορφίας – αρχικά εντός της Πλατείας, σεβόμενοι παράλληλα την ιστορία και το χαρακτήρα του Μπιτ Παζάρ. 

Ως εκ τούτου, υλοποιήθηκε η ανάθεση του συνόλου των μελετών στο αρχιτεκτονικό γραφείο «ΧΡΥΣΑΦΙΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ι.Κ.Ε.» και σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες της μελλοντικής ανάπλασης. 

Η πρωτοβουλία σύστασης του Συλλόγου και οι κινήσεις για τη συνολική ανάπλαση, αποτελούν εξ’ ολοκλήρου κίνηση των εκμεταλλευτών των επιχειρήσεων εντός της Πλατείας – οι οποίοι ευελπιστούν ότι στην προσπάθεια τους θα σταθεί δίπλα τους η πολιτεία, με σκοπό το αμεσότερο αποτέλεσμα και την άρτια ολοκλήρωση του έργου.