Επωφεληθείτε από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης φυσικού αερίου, με τη Gazpro

24/03/2014 16:30

Ο χειμώνας πέρασε και πλέον οδεύουμε ολοταχώς προς την άνοιξη με την θερμοκρασία να ανεβαίνει μαζί με την διάθεσή μας. Τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή για την ανακαίνιση των σπιτιών, την συντήρηση ή γιατί όχι και την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης της οικίας μας. Κι αν όλο τον χρόνο μαρτυρήσατε από την θέρμανση που δεν είχατε τότε η κίνηση αυτή είναι επιβεβλημένη τόσο για την υγεία σας, όσο και για την προστασία του ακινήτου αλλά και της τσέπης σας.

Αν και ζούμε σε δύσκολη εποχή, τρόποι υπάρχουν πολλοί! Χρηματοδοτικά προγράμματα που τρέχουν αυτή την περίοδο τόσο μέσω τραπεζών (πράσινα δάνεια, εξοικονομώ κατ’ οίκον) όσο και με απευθείας χρηματοδότηση της εγκατάστασης από την Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής δίνουν την δυνατότητα σε όλους να αναβαθμίσουν την ποιότητα και τον τρόπο θέρμανσης της οικίας τους εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα, από την διαφορά κόστους από το πετρέλαιο ή το ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι το βάρος μιας τέτοιας επένδυσης γίνεται ελαφρύτερο με την αποπληρωμή του σε δόσεις και την απόσβεση μιας τέτοιας επένδυσης να έρχεται ακόμη και πριν το τέλος του χρόνου. Στην περίπτωση του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και εφόσον κάποιος είναι δικαιούχος, μέρος του ποσού μπορεί να επιδοτείται από το ΕΣΠΑ χαρίζοντάς σας ουσιαστικά χρήματα.

Το χρηματοδοτικό της ΕΠΑΑ δίνεται χωρίς οικονομικά κριτήρια και είναι άτοκο με τριετής αποπληρωμή σε 18 δόσεις. Μοναδικό κριτήριο αποτελεί η εγκαθιστάμενη ισχύεις και η τακτοποιημένες οφειλές προς την εταιρία φυσικού αερίου. Οι δικαιούχοι της χρηματοδότησης είναι πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση άνω των 120.000 θερμίδων με κάλυψη του κόστους έως 100% ή αυτόνομες εγκαταστάσεις με επίτοιχους λέβητες για τουλάχιστον δύο συμβάσεις μεχρι του ποσού των 1200€ έκαστος, με κάλυψη έως 80% του κόστους περίπου και αποπληρωμή σε 2ετία με 12 δόσεις και επιτόκιο 7%.

Στην πρώτη περίπτωση η δόση που αντιστοιχεί ανά διαμέρισμα για μια μέση εγκατάσταση είναι περί τα 30€ το μήνα ποσό που αποσβένεται άνετα από το μειωμένο κόστος συγκριτικά με το πετρέλαιο, με την διαφορά στο κόστος να είναι άνω του 40%. Στην δεύτερη περίπτωση η δόση είναι περίπου 57€ το μήνα που αποπληρώνονται ανα δίμηνο με την πληρωμή του λογαριασμού αερίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Gazpro στο 210 988 1616

Πηγή: www.b2green.gr