Στο νέο ΕΣΠΑ συνεχίζεται το Εξοικονομώ Κατ Οίκον

19/02/2014 21:43

"O ελληνικός κλάδος αλουμινίου με 7.000 εταιρίες, 30.000 εργαζομένους και έντονη εξαγωγική δραστηριότητα δεν θα μπορέσει να παραμείνει για πολύ ακόμη στη ζωή αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους."

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, Ε. Ταφρόγλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία παρέστησαν επίσης ο Κ. Χατζηδάκης και εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αλουμινίου, όπως και των μεγαλύτερων ελληνικών εταιριών του κλάδου.

Ο κ. Ταφρόγλου επισήμανε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα οι επιχειρήσεις του κλάδου αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό με εισαγωγές προϊόντων κυρίως από Τουρκία τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές της ΕΕ ώστε να τοποθετηθούν σε κατοικίες.

Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης χωρίς να ανακοινώσει κανένα άμεσο μέτρο ελάφρυνσης της βιομηχανίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να συνεχιστεί και στο νέο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ΄ οίκον, ενώ ανήγγειλε ότι μελετάται η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες.

Αυτά τα φορολογικά κίνητρα θα χρηματοδοτούνται από τα αδιάθετα ποσά του προϋπολογισμού για επίδομα θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο εξετάζεται η περίπτωση οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης να το αξιοποιούν όχι για την αγορά πετρελαίου αλλά για την χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας.

Κατά τα άλλα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν την βιομηχανία και ειδικότερα τα θέματα ενέργειας ο κ. Χατζηδάκης τα παρέπεμψε στις επιτροπές που έχουν συσταθεί με πρωτοβουλία του Α. Σαμαρά.

Πηγή: www.b2green.gr