Συμβολαιογράφοι: Εκπέμπουν «SOS» για τις υπεραξίες των ακινήτων

27/04/2014 01:06

Οι Έλληνες συμβολαιογράφοι εφιστούν την ιδιαίτερη προσοχή στην ηγεσία και την διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών επαναφέροντας το αίτημά τους για αναστολή του φορολογικού πλαισίου της υπεραξίας των ακινήτων.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος Κωνσταντίνο Βλαχάκη.

Οι συμβολαιογράφοι αναφέρουν ότι «η ψήφιση των διατάξεων του Ν. 4254/2014 για τα θέματα φορολογίας υπεραξίας από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας με επαχθή αιτία, σκόρπισε αισιοδοξία στον Έλληνα πολίτη, ότι επιτέλους θα μπορέσει να διαχειρισθεί την εκποίηση ακινήτων του για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών του».

Δυστυχώς όμως, σημειώνει ο κ. Βλαχάκης, «η συνεχιζόμενη δυστοκία στην έκδοση των απαιτούμενων κανονιστικών αποφάσεων και πράξεων εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους τόσο για τα συμφέροντα των φορολογούμενων όσο και για την «υπόθεση» του ελληνικού ακινήτου γενικότερα».

Εν όψει αυτών, οι συμβολαιογράφοι, «εφιστούν την ιδιαίτερη προσοχή στην ηγεσία και την διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών επαναφέροντας το αίτημά τους για αναστολή του φορολογικού πλαισίου της υπεραξίας των ακινήτων, για χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί σε περίπτωση που κρίνεται ανέφικτη η άμεση εφαρμογή του».

Πηγή: www.b2green.gr