Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί της εφορίας για το 2017

28/02/2017 17:57

Ξεκινά για το νέο έτος το πρόγραμμα πλειστηριασμών ακινήτων της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων εναντίον οφειλετών του δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο της αρχής (www.publicrevenue.gr) στις 8 Μαρτίου πρόκειται να εκπλειστηριαστεί διαμέρισμα 66 τ.μ. στην Θεσσαλονίκη το οποίο ανήκει σε οφειλέτη που χρωστά σε δημόσιο το εντυπωσιακό ποσό των 25 εκατ. ευρώ (τα 14 από αυτά αφορούν προσαυξήσεις). Σημειώνεται πως η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 56 χιλ. ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός που έχει προς το παρόν προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου αφορά οικόπεδο 1.158 τ.μ. στην Πρέβεζα με τιμή πρώτης προσφοράς τα 80.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ακινήτου χρωστά στο δημόσιο άνω των 150 χιλ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πλειστηριασμών ακινήτων της ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων επικεντρώνεται σε οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι χρωστούν περισσότερα από 150 χιλ. ευρώ. Ωστόσο, με δεδομένη την κατάρρευση των τιμών στην κτηματαγορά αλλά και τα επεισόδια που δημιουργούνται στα ειρηνοδικεία η προσέλευση ενδιαφερόμενων σε πλειστηριασμούς είναι ουσιαστικά μηδενική με αποτέλεσμα να μην εισπράττει το δημόσιο.

Σπύρος Δημητρέλης

capital.gr

Πηγή: www.b2green.gr