Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Στο allazothermosifona.gov.gr οι αιτήσεις

2023-03-02 22:26

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οδηγός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα».

Από τις επιδοτήσεις του πρώτου κύκλου αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 150.000 νοικοκυριά, ενώ η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει για την υποδοχή των αιτήσεων την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου. 

Προϋπόθεση θα είναι η ανακύκλωση του ηλεκτρικού, κάτι το οποίο θα αναλάβει να κάνει με την αποψίλωση του από την κατοικία ο πωλητής, το κατάστημα δηλαδή από όπου ο συμμετέχων στο πρόγραμμα θα αγοράσει τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

Η επιδότηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι κλιμακωτή με βάση το εισόδημα. Αυτή θα δίνεται με voucher, κουπόνι. Το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» θα λειτουργήσει στα πρότυπα του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων θα αξιολογούνται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Προτεραιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί σε χαμηλόμισθους. Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους.